Es crea el Comitè Llibertat per reclamar l’alliberament dels presos polítics

0
1224

Amb el lema Llibertat presos polítics catalans Ara!, dilluns es va presentar el Comitè Llibertat, un col·lectiu impulsat per membres de la societat civil de Vilafranca que té per objectiu reivindicar l’alliberament dels dirigents polítics empresonats i el retorn dels que estan a l’exili. Tal com va explicar Oriol Udina, un dels cinc impulsors del Comitè, “som gent procedent d’àmbits molt diversos però tenim en comú el convenciment que tots ells haurien de ser lliures perquè votar no és cap delicte”.

El comitè pretén ser un espai per defensar la democràcia, reclamar la llibertat dels presos polítics i denunciar la situació d’injustícia que pateixen. “Creiem que els conflictes es resolen amb diàleg i urnes, no amb repressió, judicis i presó”, va afegir Udina.

Un dels primers actes que organitzarà el comitè serà la presentació de l’Associació Catalana de Drets Civils, una entitat creada pels familiars dels presos polítics. Serà el pròxim dimecres 6 de juny a dos quarts de vuit del vespre a l’Escorxador i hi assistiran, entre altres, Ferran Civit, company de l’exconsellera Meritxell Serret.

Una altra acció serà l’impuls d’un manifest que pretén assolir un gran posicionament entre tot el teixit social vilafranquí per tal de fer un fornt comú contra l’empresonament dels presos i la defensa de la democràcia i la llibertat. “Volem explicar la injustícia que suposa que aquestes persones estiguin presoneres o exiliades pel simple fet de permetre a la ciutadana decidir el seu futur mitjançant un referèndum”, va denunciar Ahmed Benaial, que va manifestar la voluntat del comitè “d’ampliar la base del moviment republicà”.

L’equip que ha impulsat el Comitè Llibertat és format per Oriol Udina, membre dels Falcons de Vilafranca, Ahmed Benaial, de la Llum del Nord, Glòria Valeri, exsíndica de greuges de Vilafranca, Juanma Torralba, expresident de l’Associació de Veïns de Les Clotes i la periodista Gemma Urgell.

FER UN COMENTARI