Es crea la marxa cicloturista Clàssica Penedès

0
2526

De moment és una novetat, però neix amb vocació de convertir-se en un clàssic, com ja ho va ser l’extinta Cursa del Xai. Cicles Sans i l’empresa LetsVelo organitzaran el diumenge 27 de maig la marxa cicloturista Clàssica Penedès, amb sortida i arribada a Vilafranca. Es tracta d’una ciclo-ruta no competitiva en bicicleta de carretera, per un circuit de 125 quilòmetres per les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès, Alt Camp i Anoia, amb tres colls de muntanya (Les Ventoses, Pontonenc i Font-rubí), amb la possibilitat de fer una versió curta, més assequible a tothom, de 89 km, que s’estalviarà el darrer alt. Malgrat no ser competitiva, es cronometraran els temps de tots els ciclistes participants.

En acabar la marxa, que sortirà des de la rambla de Sant Francesc a 2/4 de 9 del matí, se sortejaran lots de productes, experiències enoturístiques, amplles de vi i cava, una bici, etc. L’organització espera que hi concorrin entre 250 i 300 ciclistes Pere Arnan (LetsVelo) explica que alguns dels motius pels quals es fa marxa i no carrera és perquè “les curses són més limitades a nivell de participants i cal tallar carreteres”. Ricard Sans hi afegeix que “en circuits tan llargs i en diumenge és complicat tallar carreteres molta estona”. En canvi, fent marxa, es fa més assequible a tothom. Les inscripcions costen 39 euros i es poden fer fins al dia 15 al web www.classicapenedes.com o bé als Cicles Sans.

Des de l’Ajuntament de Vilafranca es destaca l’atractiu que té una ciclo-ruta d’aquesta mena en l’entorn penedesenc de primavera.

FER UN COMENTARI