L’Ajuntament ha donat a conèixer que construirà un pas zebra a l’altura del carrer doctor Fleming amb l’avinguda Vilanova i que acabarà d’arranjar el voral esquerra des d’aquest carrer fins al Ricard Fortuny.

Després d’anys reclamant-ho, finalment l’equip de govern de Vilafranca ha anunciat que instal·larà un pas de vinanants a la cruïlla de l’avinguda Vilanova i el carrer doctor Flèming i que construirà una vorera des d’aquest carrer fins al centre sociosanitari Ricard Fortuny. Les obres es faran aprofitant que s’ha d’obrir el voral esquerra de l’avinguda de Vilanova per fer-hi passar la instal·lació que ha de portar l’aigua calenta des de la caldera de biomassa municipal (situada al costat de l’Arxiu Comarcal) fins al Ricard Fortuny.

La intervenció s’ha dividit en dues fases. A principis de març es començarà per fer passar la instal·lació d’aigua calenta i en acabar, pels volts del 25 de març, s’iniciaran les tasques per fer el pas de vianants i construir un darrer tram de vorera entre el carrer doctor Flèming i el centre sociosanitari. El pas de vianants estarà situat uns metres més enllà de la cruïlla i tindrà dos trams, un primer que creuarà el vial de l’avinguda Vilanova i un segon que travessarà la zona ajardinada i connectarà amb l’avinguda Mediterrània.

“Amb aquest pas de vianants millorarà la connexió entre els barris del Molí d’en Rovira i la Girada”, explica l’alcalde, Pere Regull, a la vegada que recorda que es tracta d’un compromís que l’equip de govern havia adquirit amb l’Associació de Veïnes i Veïns del barri. El carrer Doctor Flèming és una de les principals artèries del Molí d’en Rovira, però al seu encreuament amb l’avinguda Vilanova no hi ha cap pas zebra, per la qual cosa els veïns han de caminar fins a les interseccions del carrer de Bühl o de Melió per creuar i accedir al barri de la Girada.

Respecte a l’arribada de l’energia produïda per la caldera de biomassa al centre Ricard Fortuny, el regidor de Territori i Serveis Urbans, Josep M. Martí, ha destacat que es culmina així l’illa de calor que abasteix de calefacció i aigua calenta l’Arxiu Comarcal, la llar municipal El Parquet, l’escola de la Girada, l’institut nou i ara també al centre sociosanitari.

1 COMENTARI

  1. Sería interessant que es faci algo també al pas de vianants que està una mica més avall, a l’avinguda Vilanova a l’lalçada del Ricard Fortuny. Els veïns que cada dia hem de creuar, coincidim en que es un veritable perill, i té pinta que fins que no hi hagi algo greu no faràn res.

FER UN COMENTARI