Es presenta el llibre “Noms de lloc de Vilanova i la Geltrú”, de Vicenç Carbonell

0
225

El dijous 25 de març tindrà lloc a les 7 de la tarda a la biblioteca del Museu Víctor Balaguer de Vilanova l’acte de presentació del llibre Noms de lloc de Vilanova i la Geltrú, de Vicenç Carbonell Virella. El llibre ha estat editat per l’Institut d’Estudis penedesencs amb el suport de l’Agrupació Excursionista Talaia, l’associació Amics de la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer i Garraf Coopera.

Es tracta d’una nova edició que fa algunes esmenes i amplia l’edició anterior, que datava de l’any 2001. Si fa vint anys es feia a partir de la consulta dels llibres de la Coret del Batlle (1350-1705), ara hi consten dades localitzades també a l’Arxiu Notarial d’entre 1560 i 1709, que ha aportat molta informació toponímica inèdita, que fins i tot n’ha corregit algunes d’errònies. Carbonell també va consultar les Deliberacions del Consell Municipal d’entre 1571 i 1710 per completar el recull.

Al llarg de 549 pàgines, al setè volum del Corpus de Toponímia Penedesenca hi apareixen 1.135 noms de lloc de la ciutat, moltes fotografies i hi ha un plànol toponímic de la ciutat, dividit en setze pàgines.

Vicenç Carbonell, l’autor, ha dedicat bona part de la seva vida a la investigació, coneixement i difusió dels noms de lloc, els seus orígens, història i llegendes.

FER UN COMENTARI