Es presenta el primer mapa turístic del Baix Penedès

0
1125

El Consell Comarcal del Baix Penedès ha presentat aquesta setmana l’edició del primer mapa turístic de la comarca. Amb un disseny especialment pensat per al públic familiar, inclou il·lustracions d’algun element distintiu de cada municipi. S’inclouen, per exemple, dibuixos del patrimoni històric (com els Arquets de Sant Jaume dels Domenys o el jaciment íber de Calafell), gastronòmic (com el xató del Vendrell o l’oli de Llorenç), cultural (com les puntes de coixí de l’Arboç o els castellers de Banyeres) o natural (com les muntanyes del Montmell).

El mapa es posarà a disposició de tots els municipis i de cara a l’any que ve se’n farà una reedició per repartir entre els escolars. “És el primer mapa comarcal que tenim d’aquestes característiques i creiem que és una bona eina per conèixer tots els actius que tenim al nostre territori”, va explicar el conseller de Turisme, Jaume Casanyas.

Bona acollida de l’#instaBaixPenedès

L’edició d’aquest mapa neix  en el marc de la iniciativa #instabaixpenedès, que recentment s’ha emprès i que consisteix en organitzar un cop al mes un autobús gratuït perquè els visitants puguin conèixer els actius turístics dels diferents municipis i fotografiar-los a través del mòbil.

Dissabte passat es va fer la primera d’aquestes sortides per Bonastre, Masllorenç i Albinyana i va comptar amb molta participació; les cinquanta places disponibles es van esgotar ràpidament. “Estem molt satisfets amb la resposta que la campanya està tenint i creiem que aconseguirem l’objectiu de desestacionalitzar el turisme i, a la vegada, tenir una galería de fotos actualitzada”, va destacar la presidenta del Consell Comarcal, Eva Serramià.

FER UN COMENTARI