Es renova el Centre d’Interpretació del Cava de Sant Sadurní i passa a dir-se Cava Centre

0
432

Divendres al vespre es va inaugurar al celler restaurat de La Fassina la nova museïtzació del Centre d’Interpretació del Cava, que ha passar a anomenar-se Cava Centre, i també es va obrir l’exposició “Can Guineu, la casa dels Mir”, tots dos actes coincidint amb la festa major de Sant Sadurní. Els treballs de renovació de la museografia del ja anomenat Cava Centre es van iniciar fa uns mesos a l’edifici històric de la Fassina de Can Guineu i han culminat la transformació de l’equipament.

El Cava Centre ofereix al visitant una experiència immersiva al voltant dels vins escumosos i la Festa de la Fil·loxera, començant ja a l’entrada amb l’accés a l’espai “La màgia de les bombolles”, i continuant amb l’explicació de curiositats entorn el producte més representatiu de Sant Sadurní. També s’ha renovat el sistema de megafonia del celler, la il·luminació de diferents espais, i pròximament s’instal·larà mobiliari de terrassa al pati i es renovarà l’espai de la botiga. Tot amb tecnologia més actual que la de CIC-Fassina i amb l’objectiu de despertar l’interès per conèixer Sant Sadurní, les seves caves i el Penedès en el seu conjunt.

L’alcalde Josep Maria Ribas es va mostrar molt satisfet de poder fer una segona inauguració del centre, deu anys després d’haver inaugurat el Centre d’Interpretació del Cava. Ton Amat, regidor de Turisme i Comerç, va dir que “volem que la Fassina bategui cada dia amb diferents activitats tan culturals, com de promoció econòmiques, i evidentment un centre on hi passin actes relacionats amb el mon del vi i de l’enologia”.

Finalment, el president del Consell Comarcal Alt Penedès, Xavier Lluch, va declarar que “hem d’apostar més per l’enoturisme i donar-li al cava i a la pagesia el valor que es mereix, per sortir del sotrac on ens trobem” i es va mostrar convençut que el Cava Centre “serà una punta de llança del turisme del Penedès”.

FER UN COMENTARI