Foto: Istockphoto
La policia espanyola, en col·laboració amb l’Europol, ha posat en marxa aquest dimarts una operació contra una organització criminal d’origen vietnamita que presumptament es dedicava al tràfic i l’explotació laboral de dones. Segons han indicat a l’ACN fonts pròximes al cas, l’operació té lloc en diversos punts de l’Estat, però el gruix de l’operació es fa a l’àmbit metropolità de Barcelona, on va començar la investigació, i on hi ha desenes de detinguts. Es desconeix el número de dones alliberades, algunes de les quals són menors d’edat. Alguns dels municipis on hi ha escorcolls són Abrera, Vilanova i la Geltrú, Granollers, Ripollet i Sant Vicenç dels Horts.

Segons les mateixes fonts, aquesta organització criminal portava dones de la zona del Vietnam i les explotaven laboralment, sense cap remuneració econòmica i només donant-los menjar, amb l’argument que els havien de pagar el deute del trasllat. Segons la investigació, les dones arribaven enganyades i eren obligades a treballar en centres d’estètica.

En el dispositiu hi participen agents de la Unitat Central de Xarxes d’Immigració Il·legal i Falsedats Documentals de la policia espanyola, tant de Barcelona com de la unitat central, en col·laboració amb l’Europol. En aquests moments, l’operació continua oberta i el jutge ha decretat secret de sumari.

FER UN COMENTARI