Espanya guanya el seu 19è Campionat d’Europa a Sant Sadurní

0
176

La selecció espanyola d’hoquei ha conquerit el 19è Campionat Europeu de la seva història, després de vèncer per 4 gols a 2 a Portugal, en una gran final que va omplir a vessar l’Ateneu de Sant Sadurní.

El derbi ibèric va arrencar amb una gran intensitat per part dels dos conjunts, que van disposar d’ocasions claríssimes per avançar-se en el marcador. No va ser, però, fins al minut 13, que Marc Grau va caçar una pilota morta dins de l’àrea per enviar-la a dins de la porteria lusitana. Un resultat que no es mouria durant tota la primera meitat del partit. En bona part, gràcies a les intervencions de Carles Grau, que va impedir l’empat de Portugal.

L’inici de la segona meitat va ser molt semblant al de la primera, amb molta intensitat als dos costats de la pista. Una duresa que es va traduir en una targeta blava a Rafa Costa al minut tres, i que va acabar determinant el partit. Pau Bargalló no va estar encertat en el llançament de falta directa, però sí que ho va estar per assistir Marc Grau a l’interior de l’àrea i posar el 2-0 en el lluminós. Un minut més tard, al 30 de la segona, Espanya tornaria a aprofitar la desena falta dels portuguesos per fer el 3-0, amb un exquisit llançament de Marc Julià.

Quan semblava que el partit estava sentenciat, Gonçalo Alves va reviure la selecció portuguesa amb dos gols. Però l’alegria només els va durar dos minuts, fins que Marc Julià va tornar a ampliar distàncies per mitjà d’una segona falta directa al 45 de partit. El marcador no es mouria més. 4-2. Espanya aixecava la copa i el títol es quedava a Sant Sadurní.

El camí

Abans de proclamar-se campiona d’Europa, la selecció espanyola va haver de derrotar a Alemanya, als quarts de final, i a Itàlia, a les semis. Contra els bavaresos, Espanya (5-0) va donar un recital de bon joc i, sobretot, de solvència i de seriositat. La mateixa que van demostrar contra Itàlia, tot i que en aquesta ocasió van haver de patir fins al final. El matx es va decidir, de fet, a la tanda de penals, on el millor va ser, un cop més, Carles Grau. Incommensurable, el porter de la selecció espanyola va aturar els dos primers penals dels italians. El sadurninenc Pau Bargalló, amb tres gols, va ser el millor jugador del partit.