Falta un centre cívic a l’Espirall

0
104

Gent del Barri de l’Espirall encara veiem la necessitat de tenir un centre cívic en algun barri de Vilafranca, pressupost i personal dinamitzador per enfortir les entitats, també com un espai de trobades intergeneracionals i culturals, infants, adults, joves i gent gran, creant un teixit social que rebutgi el pas a l’extrema dreta cada dia més arrelat. L’alcalde, Sr. Regull, així ho havia promès per a l’Espirall com a concreció del projecte de la Llei de Barris.

L’Espirall té espais municipals com La Nau, l’Associació de Veïns, el Casal de la Gent Gran i el Centre Obert per a joves, més dos locals a disposició del futbol i els ciclistes, però al Casal algunes activitats s’han de fer en silenci i amb concentració i, per tant, no són compatibles amb la tele i altres activitats, i no hi ha acord per trobar nous espais.

A més a més, les parelles lingüístiques, tan importants per a la nostra llengua i la integració de nouvinguts, han de fer les trobades assegudes –a l’hivern i a l’estiu– en bancs dels parcs.

Ha arribat l’estiu i ens preguntem si s’obriran els patis de les escoles per a nens i joves.

Recentment, hem contactat amb el regidor de Joventut, Sr. Medialdea, i es reafirma que La Nau, tot i estar infrautilitzada, és un espai per als joves de Vilafranca, i que Vilafranca no té centres cívics perquè aquesta funció s’ha delegat a les associacions de veïns. Nosaltres entenem que són coses diferents.

Esperem que la campanya electoral doni pas a noves idees sobre espais infrautilitzats, marginació d’alguns col·lectius, segregació per edats…, tot plegat polítiques ancorades al segle passat. Vilafranca necessita un canvi, polítics valents i implicats que governin per a tothom, i potser un regidor de Barri, perquè trobem uns canals de comunicació fàcils i àgils amb l’administració, i junts decidir unes polítiques més d’acord amb el segle XXI.

Teresa Baqués, presidenta de l’Associació Gent del Barri de l’Espirall

Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI