Festa major de Sant Quintí amb aforament limitat i reserva d’entrades

0
751

Del 18 al 24 d’agost se celebra la festa major de Sant Quintí de Mediona, que des de l’any 2016 forma part del Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya. La festa major de Sant Quintí és un clar exemple de l’estil tradicional de celebració de les festes majors del Penedès i del Camp de Tarragona, però amb els seus trets propis.

Després de l’aturada obligatòria l’any passat a causa de la pandèmia, aquest any l’Ajuntament espera recuperar la normalitat amb actes de format reduït i amb inscripcions prèvies, però mantenint l’essència de la festa major de Sant Quinti que destaca per la seva riquesa de balls folklòrics. Un d’ells, el ball de bastons, és el més antic de Catalunya i encara es balla al so d’una flauta de bisell.

Dues actuacions dels balls populars

Durant aquesta festa major hi haurà dues oportunitats per veure aquests balls populars. La primera serà durant la cercavila que es farà el dia 21 i que començarà des del passeig de les Deus. L’endemà hi haurà una actuació de tots els balls folklòrics a l’esplanada del carrer Ramon i Cajal a partir de les 7 del vespre. El dia 23 al mateix lloc i a la mateixa hora també es podrà veure una actuació dels balls populars, però en aquest cas serà de les colles infantils dins dels actes de la Festa Major dels Petits.

El pregó d’aquest any anirà a càrrec del Grup de Teatre El Fanal, que enguany celebra els seus 40 anys. Per a aquest acte, que es farà al Pati de la Biblioteca Joan Sarda, també cal fer una reserva prèvia. El grup de teatre també fara una representació el dia 19.

La música també tindrà el seu protagonisme en aquesta festa grossa de Sant Quintí. El primer acte musical tindrà lloc el divendres dia 30 amb l’actuació del grup d’havaneres Son de l’Havana a la terrassa del Centre Cultural. Pel dissabte hi ha programat el concert del grup Tarraco Surfers al Poliesportiu Municipal i el diumenge la Sidral Brass Band amenitzarà el concert vermut. El dilluns serà el torn de Miquel del Roig i pel dimarts s’han pensat dos actes musicals més. Es tracta de l’actuació de sardanes amb la cobla Catània i de l’espectacle audiovisual. La banda sonora de les nostres vides, que repassa les cançons de les millors pel·lícules de la història.

Exposicions al casal

Pel que fa a les mostres d’art que s’han preparat al Casal de la Gent Gran Joan Amades hi ha les exposicions de manualitats, de Maria Teresa Cuadradas, la de pintors i pintores de Sant Quintí i la dels alumnes de l’escola Josep Gual. Les exposicions es poden visitar de divendres a dilluns de 18 a 19.30 h.

El programa d’actes d’aquesta festa major de petit format es completa amb el taller i el combat de glossa del dimecres 18; el tast de vins a càrrec del sommelier Miquel Florido que es farà el divendres 20; la Tronada del dissabte 21 i les Matines, l’Ofici Solemne i la Trobada de Plaques de Cava que es faran el diumenge 22. El dilluns serà el dia dels més petits amb el Teatre Infantil i l’animació Viri Vrom. Per a aquests actes hi haurà dos passis amb un temps de descans per facilitar que el públic es pugui desplaçar.

La reserva d’entrades de tots els actes començarà el 13 d’agost i es podrà fer des d’internet o trucant al telèfon 93 899 80 28.

FER UN COMENTARI