La Festa del Xató de Vilanova es trasllada al Mercat de Mar

0
1172
Les inscripcions per al Concurs de Xató ja es poden fer a la web municipal.

El 26 de novembre tindrà lloc una nova edició de la Festa del Xató de Vilanova, que enguany es trasllada al Mercat de Mar. Aquesta és la principal novetat de l’esdeveniment, però no l’única. I és que, el Concurs Nacional del Xató passa a anomenar-se Pere Tàpies, en honor a qui va ser un dels més grans ambaixadors d’aquest plat arreu del país i més enllà.

La festa obrirà a les 11 del matí i s’allargarà fins a les dues del migdia. Un dels actes que més expectativa genera és el Concurs de Xató, que s’iniciarà a 2/4 de 12 del migdia. Enguany els tres primers premis consistiran en dinars per a dues persones valorats en 150, 100 i 75 euros, a més de la gorra de Mestres Xatonaires, en un clar homenatge a Pere Tàpies.

A part de poder degustar racions de xató, al llarg del matí les parades del mercat oferiran una variada mostra de tapes amb productes de proximitat. L’objectiu és fer un pas més cap a consolidar aquest esdeveniment com un gran aparador de la gastronomia vilanovina.

La cita vilanovina donarà el tret de sortida a la Ruta del Xató, en què també hi participaran Calafell, Sitges, El Vendrell i Vilafranca.

FER UN COMENTARI