El festival Vijazz ja pensa en un quart escenari

0
1368
Joan Tarrada (president dels Tastavins), Pere Regull (alcalde) i Pere Pons (director artístic).

La dades oficials ja s’havien fet públiques la setmana posterior al festival, però l’Acadèmia de Tastavins del Penedès hi insisteix ja que el Vijazz viu a ritme de rècord: 55.000 visitants (5.000 més que l’any passat), 41 cellers presents, un 8% més de tiquets de vi/cava venuts i 26 maridatges pels quals han passat 1.800 persones (amb un creixement superior al 50% en relació al 2016). “Genial”, ho resumeix el president dels Tastavins, Joan Tarrada.

Però més enllà dels triomfalismes, una por: la pluja. En onze anys no ha passat res, però si un any plou i la fira de vins no ven, deixarà d’haver-hi uns ingressos que suposen el gruix de la finançament del festival, encara que al darrere hi hagi el patrocini de Banc Sabadell i de l’Ajuntament. “Ens hi juguen molt”, ha dit Tarrada. L’alcalde Pere Regull respon que “cal buscar la fórmula jurídica perquè el risc no acabi sent la ruïna de l’entitat”.

El director artístic Pere Pons, que s’estrenava com a tal, apunta algunes novetats que preveu per a l’any que ve, com buscar “fórmules de conviure el jazz amb els tastos” (l’enojazz), introduir un altre escenari per ampliar l’oferta jazzística i millorar “la presència mediàtica del festival”. Amb tot, adverteix que “no podem ambicionar portar molta més gent perquè tindrem un problema d’ordre públic i de logística”. I l’alcalde hi afegeix que també “de pèrdua de qualitat” en l’oferta vinícola.

Tarrada dona per segur que al 2018 hi haurà un quart escenari, en lloc encara per determinar (l’Ajuntament ho està estudiant), amb la certesa que alguns concerts se sol·laparan i el públic haurà de triar. També ha anunciat que l’any que ve hi haurà una important presència de les escoles de música de la vegueria Penedès al Vijazz i s’ha congratulat que l’edat mitjana de públic vagi a la baixa (està en 47 anys, amb un 25% de públic ja estranger).

Finalment, el Vijazz 2018 serà del 6 al 8 de juliol, coincidint amb la Mostra de Vins de la Granada, i no abans, perquè “els artistes nord-americans comencen la gira al juliol i si els volem portar una setmana abans, hauríem de pagar més per l’estada en hotels de Barcelona que pel catxet”.

FER UN COMENTARI