El pròxim 10 de juny tindrà lloc la Fira de la Cervesa Artesana de Mediona, un certamen referent al sud d’Europa tant per la quantitat d’elaboradors que hi assisteixen cada any com per la qualitat dels productes que s’ofereixen.

En la seva dotzena edició, la fira comptarà amb una vuitantena de cervesers artesans, una vintena més que en les dues darreres edicions. A causa d’aquest creixement, l’espai firal s’ampliarà passant a ocupar també part del camp de futbol. A banda d’elaboradors catalans i estatals, com és habitual també hi haurà presència estrangera, amb la participació de cervesers italians, un portuguès i un grec. Tampoc es perdran la cita elaboradors penedesencs com Bripau (Sant Pere de Riudebitlles), Beercat (Vilafranca), Hope (Sant Sadurní), Reptilian (El Vendrell), Font del Diable (Vilanova) o la Sitgetana (Sitges).

Envellides en bóta i àcides
El visitant podrà gaudir d’una gran varietat de cerveses representatives de tots els estils existents. Enguany, però, hi predominaran les cerveses envellides en bóta i de caràcter àcid, la tendència que impera actualment al mercat. Completaran la mostra de cervesa vint parades de gastronomia i divuit parades d’altres productes artesanals. A més, al llarg de la jornada es podrà gaudir de diverses actuacions musicals i d’un ball a ritme de swing. Per aquells que hi vulguin fer nit, també s’habilitarà una zona d’acampada.

Tal com han explicat Carlos Rodríguez i Montserrat Virgili, de l’empresa medionenca Ales Agullons, impulsora del certamen juntament amb l’Ajuntament, “més que un punt de negoci, la fira és una trobada de cervesers que promouen la cultura artesana. Cada any tenim llista d’espera d’elaboradors nous que volen venir i això és una mostra de la bona salut de què gaudeix el certamen”.

L’alcalde de Mediona, Servand Casas, espera repetir la gran afluència de públic que cada any es desplaça al municipi amb motiu de la fira, al voltant de les 8.000 persones. També ha anunciat la visita de la consellera de la presidència de la Generalitat, Neus Munté.

FER UN COMENTARI