Aquest dissabte i diumenge tindrà lloc pels carrers més cèntrics de Canyelles la 14a Fira de Santa Llúcia de la localitat. Un clàssic entre els clàssics de les fires de Nadal, que porta cada any a Canyelles milers de visitants fins a convertir-la en la segona més gran de Catalunya, només per darrere de la de davant la catedral de Barcelona.

Un centenar de parades més
A més, enguany la fira fa un salt endavant, ja que passa de les 250 parades habituals a 350. Parades de tions, pessebres, arbres de Nadal, torrons, productes d’artesania, d’alimentació, de jardineria… L’increment de parades fa preveure a l’Ajuntament que pugui augmentar la presència de públic, que l’any passat es va situar en unes 70.000 persones. Per tal de fer-hi front, s’habilitaran com cada any diverses àrees d’aparcaments, hi ha nous espais d’aparcaments amb zones reservades de mobilitat reduïda i aquest any els busos que es noliegen fins a Vilanova i Vilafranca tindran major freqüència de pas.

La fira obrirà tots dos dies de 9 del matí a 9 del vespre. La inauguraran simbòlicament dissabte al migdia l’alcaldessa Rosa Huguet i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa. Al punt del migdia lliuraran els tions als nadons de Canyelles nascuts l’últim any.
Parades a banda, la fira incorpora molts altres entreteniments als visitants, com l’arbre dels desitjos a la plaça Onze de Setembre, actuacions de les Danses de Vilanova i de Drift RC, cantades de Nadales, i es podrà degustar la tradicional escudella de Nadal a la Sala Multicultural.

De cara a la canalla, hi haurà la visita del Pare Noel i del patge reial Vibó, es farà cagar el tió, es podrà fer un tomb en poni, la mainada es podrà fer una foto amb la Patrulla Canina i hi haurà carrussels de fusta que es mouen amb pedals que recorreran tota la fira.

Finalment, cal citar també l’atractiu de les moltes exposicions que hi haurà obertes durant la fira. Exposicions de pessebres (una de les quals, al bar del Casal, és solidària), diorames (d’alumnes de l’artista Lluís Amarè, de miniatures, de costums i tradicions…

La fira de Santa Llúcia està pressupostada en 35.000 euros, que inclouen també l’ornament dels carrers i l’enllumenat de Nadal que durarà totes les festes.

FER UN COMENTARI