La matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.

A l’Alt Penedès, la flama arribarà el 23 de juny a la tarda a Torrelles de Foix, des d’on la secció de ciclistes del Centre Excursionista del Penedès la durà, amb un fanalet, fins a Sant Martí Sarroca, primer, i fins a la muntanya de Sant Pau, després. Aquest darrer indret serà el primer punt de distribució de la flama. Aniran a buscar-la representants d’Olesa i de Les Cabanyes, que la duran als seus respectius municipis, el grup ciclista BTT País del Cava, que la farà arribar fins a Sant Sadurní, i atletes de l’entitat Correm per la Terra, que la portaran fins a Olèrdola i Vilafranca.

Els municipis de Gelida i Torrelavit aniran a buscar la flama a Sant Sadurní. Sant Pere de Riudebitlles, a Torrelavit i Sant Quintí, a Sant Pere de Riudebitlles. Per últim, La Granada la recollirà a Les Cabanyes.

Els 12 municipis participants organitzaran diversos actes a la seva localitat. A tall de curiositat, a Torrelavit s’escriuran desitjos que es llençaran a la foguera i, com a novetat, un grup de joves gravarà, en el marc d’un projecte de final de curs, un curt en un poble de l’Alt Penedès per enregistar com es viu al territori una de les celebracions catalanes més genuïnes.

A Vilafranca la flama es preveu que arribi a partir de 2/4 de 10 de la nit. Enguany els Diables i el Casal Popular no han organitzat cap festa de revetlla. Òmnium Cultural, que impulsa la rebuda de la flama a l’Alt Penedès, està buscant una alternativa.

FER UN COMENTARI