Foment Martinenc dona la sorpresa a Sant Martí

1
1979

Sant Martí Sarroca és un municipi de perfil conservador. Només cal veure la composició dels diferents ajuntaments des de la recuperació de la democràcia. CiU sempre hi havia guanyat les eleccions, amb majories més o menys àmplies. Aquesta vegada, però, l’hereva de CiU, Junts per Sant Martí, ha perdut l’hegemonia a favor d’una candidatura estrictament local, nascuda fa pocs mesos, a les files de la qual hi figuren persones que havien format part de les antigues candidatures de CiU.

 

Efectivament, Foment Martinenc (Fomenenc) ha donat la sorpresa i s’ha imposat a les eleccions municipals i tindrà la responsabilitat de posar ordre a l’Ajuntament, després de la convulsa legislatura que s’acaba, marcada pel frontisme insuperable de la CiU de Ramon Carbó i la CUP d’Antoni Ventura, com a caps més visibles. Fomenenc neix amb la idea d’acabar amb la paràlisi provocada a l’Ajuntament per aquesta rivalitat extrema. Vol governar per a tothom i no només per als acòlits, buscant el diàleg i el consens. El cap de llista i virtual alcalde és Josep Maria Padullés, un oficial de notaria ja jubilat. Fomenenc té tres regidors, els mateixos que JxC, que n’ha perdut dos; l’altre l’ha esgarrapat a la CUP, que en perd un, mentre que PSC i ERC conserven els dos que tenien. Els que hi han perdut, doncs, són partits que han capitanejat la confrontació.

1 COMENTARI

  1. Una majoria de sols 48 vots no es significant, el fet es que votin a uns per anar en contra del altre no es cap alternativa de bon govern, els pactes seran decisius i tot esta obert.

FER UN COMENTARI