El Govern de la Generalitat ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi a 29 persones i 24 entitats que han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat, especialment en la vessant cívica i cultural. Entre la cinquantena de personalitats i associacions distingides amb aquest guardó hi ha Caves Llopart (Sant Sadurní), l’Elenc Artístic Arbocenc i el músic Francesc Burrull, establert a Vilanova.

La Generalitat ha decidit reconèixer la tasca de Caves Llopart per la seva llarga trajectòria en un sector destacat de l’economia catalana. El celler, que enguany commemora el seu 130è aniversari, ha aconseguit situar-se en un lloc de privilegi per la qualitat dels seus productes i per la seva voluntat d’innovació constant.

Sobre l’Elenc Artístic Arbocenc, una entitat centenària, ha valorat l’elevat nivell assolit en la qualitat artística de les representacions i en la competència tècnica dels muntatges, així com la seva especial sensibilitat per la potenciació de la llengua i la cultura catalanes. També s’ha destacat la recuperació de la representació de la Moixiganga, característica de la Setmana Santa.

En el cas del compositor, intèrpret i arranjador Francesc Burrull es vol distingir la seva contribució a la música catalana. Burrull ha creat diversos conjunts i ha format part de distints grups. Ha mantingut una estreta col·laboració amb les figures més importants de la cançó catalana i ha excel·lit també com a músic de jazz.

FER UN COMENTARI