Ports de la Generalitat ha iniciat el procés de licitació del projecte d’urbanització de la plaça del Port. L’objectiu del projecte és convertir la plaça en un gran espai per a activitats ciutadanes, que quedi plenament incorporat a la façana marítima, amb noves zones de passeig que enllacin el port amb la ciutat. Les obres, que compten amb un pressupost d’1,2 milions d’euros, es preveu que comencin a finals de novembre i que s’allarguin quatre mesos

La nova plaça, de 12.400m2, es convertirà, un cop remodelada, en l’espai públic més gran de la ciutat. Per a l’alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveras, aquest és un pas més en la remodelació del conjunt de la façana marítima “per adequar-la a les noves necessitats, que genera un paisatge més obert i accessible al mar”.

Oberta al mar

Ports i Ajuntament han adequat la proposta guanyadora del concurs d’idees per a la urbanització de la plaça del Port, amb l’objectiu de mantenir la visibilitat del mar des del passeig marítim i integrar plenament la plaça a la façana marítima.

Així, el projecte que avui ha sortit a licitació preveu urbanitzar la plaça del Port a un sol nivell perquè l’espai no quedi dividit en dues zones amb alçades diferents. Per aconseguir un sol nivell d’alçada, les grades proposades inicialment es convertiran en dues grades contínues com a dos grans bancs, situades a primera línia de mar que delimitaran la plaça per llevant, ribera i ponent, per no perdre la visibilitat cap al mar des del passeig. També es crearà un nou pas de vianants que connecti la plaça del Port amb la rambla de la Pau i doni continuïtat al front marítim.

A la plaça s’hi construiran parterres que es dotaran d’elements de reg, on s’hi plantaran espècies arbòries autòctones i palmeres. També es col·locarà nou mobiliari urbà, seguint els criteris fets en el passeig del Carme per donar continuïtat a la façana marítima i es dotarà l’espai de lluminàries LED d’alt rendiment i de baix consum.

En fases posteriors
Les obres se centraran exclusivament a la urbanització de la plaça. Així altres accions contemplades com la construcció d’un edifici al costat de la plaça del Port, quedaran pendents per a posteriors fases a la recerca de trobar finançament. D’aquesta manera la intervenció que s’iniciarà al novembre no suposarà l’enderrocament de la nau de Dradisa. Aquest no es farà efectiu fins que s’abordi la construcció del nou edifici.

FER UN COMENTARI