“La història del Cava. Sant Sadurní”, de Santi Borrell, millor llibre del món 2016 sobre la història del vi

0
839

El llibre “La història del Cava. Sant Sadurní d’Anoia”, del poeta sadurninenc Santi Borrell, ha estat guardonat com el millor llibre del món del 2016 en la categoria d’història del vi en els Word Cookbook Awards – Gourmand, uns reconeixements considerats com els més prestigiosos sobre vins i gastronomia per la seva dimensió internacional, organitzava, mediàtica i divulgativa.

Borrell, que es va desplaçar a la ciutat xinesa de Yantai, on dissabte va recollir el premi, s’ha mostrat molt satisfet per l’obtenció d’aquest reconeixement internacional. “Estic molt content pel premi, però també molt tranquil pel treball que he fet durant anys per poder completar aquest estudi”, ha manifestat l’autor, que ha ressaltat que “tots els llibres nominats tenien una qualitat impressionant”.

Borrell ha volgut donar les gràcies pel suport obtingut de l’Acadèmia Tastavins, que ha patrocinat part del seu viatge a la Xina, i ha volgut recordar totes les persones que el van ajudar en la realització del llibre, especialment aquelles que malauradament ja no estan entre nosaltres com Ramon Bosch de Noya, Antoni Colomer i Costa, Lluís Vallverdú, Joan Milà i Joan Roca i Gibert.

“La història del Cava. Sant Sadurní d’Anoia” és un estudi que segueix la línia descriptiva i analítica dels fets històrics que es van anar produint en el sector i inclou episodis com la guerra de preus i estratègies comercials amb productes de gamma baixa, competència que fins i tot es va generar entre caves, vins gasificats i granvàs. El llibre no inclou la crisi viscuda a Freixenet, ja que just es va produir quan s’estava acabant de maquetar, ni tampoc, evidentment, el recent ERO a Codorniu.

FER UN COMENTARI