Històrica austeritat infinita

0
91

Quan va esclatar la primera Guerra del Golf Pèrsic, el que aleshores era president dels Estats Units, Jimmy Carter, va fer pública una nota oficial en què es deia que la calefacció a la Casa Blanca (la seva residència) s’havia fixat a 19° de temperatura ambient. Segur que amb aquesta mesura el rebut de consum per aquest concepte es va veure considerablement reduït, però el més important va ser el fet de donar exemple a tot el seu país i també més enllà.

El periodista Albert Om va liderar un programa en el qual, anant per les cases de persones notòries/conegudes per fer-hi un reportatge, en una d’aquestes visites, la mestressa de casa, en desplaçar-se cap a una altra habitació, li va demanar que apagués el llum de l’habitació que deixaven enrere. L’Albert li va dir “La llum consumeix, oi?”, i la mestressa li respongué: “Sí, la llum és un lladre a dins de les cases”.

En una sala d’espera assolellada, una noia aprofitava el sol per estar millor alhora que comentava que feia dos hiverns que no es podia permetre engegar la calefacció a casa. Es diu que ja hi ha data aproximada perquè s’esgoti la matèria primera que ho fa funcionar tot o quasi tot. Aquest és el nostre vaixell i, per sort, tots en sabem la mida, el volum i on es troba l’iceberg.

Miquel Àngel Santos

Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI