Humor, música, dansa i màgia al Casal de Vilafranca, malgrat el context

0
631

El context polític nacional afecta en tot. També en la cultura. Sobretot en la cultura. Si en el darrer trimestre de l’any passat va baixar en picat la venda de llibres, també va perjudicar i molt el teatre; per menys entrades venudes i també perquè quasi no se’n venien d’anticipades: la gent decideix a última hora. I el context aquest no ha canviat. Això fa que el Casal no es vegi en cor de fer una programació d’espectacles professionals estable de tota una temporada, i la vagi fragmentant en dues meitats, segons ha confirmat el seu president, Miquel Àngel Garcia.

Aquesta setmana s’ha presentat els que es faran d’aquí a final de curs, i un dels protagonistes, l’actor vilanoví Toni Albà, que coprotagonitzarà la comèdia Ossos amb Fermí Fernàndez corrobora les impressions de Garcia: “fer cultura, fer espectacle i fer arts escèniques s’està convertint en un esport d’aventura perquè el que està passant és molt bèstia”.

Ossos es podrà veure el 7 d’abril. En clau d’humor, quatre personatges (gossos) tenen l’objectiu de quedar-se (amb objectius diferents) amb els ossos que podrien ser de Miguel de Cervantes.

L’altre gran espectacle programat és Singing Talent Show (22 d’abril) en què vuit actors i un pianista ofereixen un espectacle familiar, per a tots els públics, amb la música de les principals pel·lícules de dibuixos animats com a leit motiv. Estaran cantades en català, amb molt d’humor, i amb aquest espectacle començaran la gira després de vuit mesos al Teatre Gaudí.

La resta d’espectacles previstos són el tercer any de Ritmes Solidaris 2018 (a benefici del programa d’àpats escolars de Càritas, amb les escoles de dansa Assumpta Trens, Cas i Gimdans); l’humor de Justo Molinero, la màgia de gran format de Dakris i el festival de dansa de final de curs de l’Escola Assumpta Trens (enguany amb doble sessió de divendres i dissabte).

FER UN COMENTARI