I si no marquem Pedro Sánchez?

0
242

Aquests dies que sentim Pedro Sánchez insultant tots i cadascun dels seus possibles socis per intentar aconseguir anar a eleccions fent-se la víctima, m’he recordat d’aquell davanter que es desmarcava molt bé i que Cruyff va saber anul·lar ordenant que no se’l marqués. Fent allò que qualsevol diria que era la pitjor opció per al seu equip.

Expliquen els experts que el Barça de Cruyff va jugar contra un equip que tenia un davanter que es desmarcava molt bé. Quan se’l marcava, quan se li estava a sobre, ell era el rei de sortir de l’escomesa. Era imparable. Els centrals estaven desesperats perquè no tenien capacitat d’aturar-lo. Cruyff ho va solucionar fent allò que ningú esperava i prenent una decisió que semblava que ningú entendria. Va ordenar que no se’l marqués, que el deixessin sol. El davanter, en perdre els referents, com que no va trobar el rival, va fer un partit pèssim i el seu joc brillant de quan rebia un marcatge a l’home es va acabar. La decisió de Cruyff va ser sorprenent, i podria semblar que contrària als seus interessos. Però el resultat va ser claríssim. I es va aconseguir la victòria. Una decisió que tothom diria que és un error en el moment de prendre-la va ser una autèntica genialitat i ha passat a la història.

Amb Pedro Sánchez tinc la sensació que passa el mateix, si un escolta el debat d’investidura d’aquesta setmana. Política no en sap fer, però definint-se per alteritat és un especialista. Porta els rivals de cap. No és que sigui bo, és que no és tan dolent com Casado, ni parla amb l’odi que ho fa Rivera, ni defensa postulats feixistes com fa Vox. A més a més, és vist com una esquerra centrada i d’ordre pels grans empresaris, a diferència d’Iglesias o de l’independentisme. Per tant, el pitjor que se li pot fer és posar-lo a treballar.

Mentre intenta desmarcar-se pot semblar que és un bon davanter, però si se l’obliga a fer política, caldrà veure si és capaç de fer res. Potser el pitjor càstig que pot patir Sánchez és obligar-lo a fer allò que diu que vol fer, política. Com a víctima dels vetos, serà el millor desmarcant-se. Si fem com Cruyff i l’obliguem a treballar, veurem si queda en no res.

FER UN COMENTARI