L’associació Naturalistes de Gelida ha presentat al·legacions al projecte de la Via Blava al seu pas pel municipi. Aquesta és una iniciativa impulsada per la Diputació de Barcelona que vol rehabilitar la vora del riu Llobregat i els seus afluents Anoia i Cardener, fent transitables més de 250 quilòmetres perquè es puguin fer excursions a peu, en bicicleta o a cavall.

El projecte es divideix en diferents trams, un dels quals és la Via Blava Anoia, que passa per diversos municipis de l’Anoia i l’Alt Penedès, entre ells Sant Sadurní d’Anoia, Subirats i Gelida. El passat mes de març van començar les obres d’aquest tram, que s’hauria de completar el 2025.

Des de Naturalistes de Gelida s’oposen a la construcció de camins nous, un mirador, una zona d’estada i una de les portes d’entrada previstes, argumentant que aquestes construccions “estarien situades al damunt d’un connector ecològic i en l’espai vital de la parella d’àligues cuabarrades de Gelida“, així com en una zona “d’interès faunístic”. Per això demanen que s’utilitzin els camins existents i “no s’obrin vies noves a la llera del riu Anoia al seu pas per Gelida”.

La segona porta

L’associació també alerta d’una “possible vulneració del Principi d’interdicció de l’arbitrarietat” en el cas de la Porta de la Font del Claro, en escollir l’administració “una opció sense cap classe de justificació o motivació raonable”. Pels Naturalistes de Gelida, l’única raó per afegir aquesta segona porta és perquè “es preveu el desenvolupament d’una zona industrial propera, associada al Projecte Agroparc Penedès“.

Afirmen que els seus impulsors “han manifestat en més d’una ocasió el seu interès amb aquesta connexió per vianants a l’estació de Gelida“. En aquest sentit, afirmen que “no és casual que els redactors del projecte de les Vies Blaves siguin els mateixos que els redactors del Projecte Agroparc d’Ametller Origen”.

FER UN COMENTARI