Ja és oficial: Freixenet es ven al grup alemany Henkell

0
1349

Segons ha transcendit aquest matí, Freixenet formalitzarà avui divendres al migdia la seva venda a la multinacional alemanya del sector de les begudes Henkell. Feia dos anys que ho negociaven, però com no hi havia acord entre les tres branques familiars que controlen encara ara la cava sadurninenca (Ferrer, Bonet i Hevia), el debat intern s’havia allargat molt. Els Hevia tenien clar que volien vendre i treure major rèdit de les seves accions; els Ferrer, no volien vendre de cap manera; i entre els Bonet, n’hi havia de tot.

Finalment, els Hevia han venut, els Ferrer no i els Bonet, n’hi ha de tot. El grup alemany adquirirà el 50,7% Grup Freixenet i, per tant, passarà a tenir-ne el control, i ho farà pagant uns 220 milions d’euros. Això vol dir que calculen que el valor de l’empresa amb seu a Sant Sadurní és de 440 milions d’euros.

Henkell havia posat com a requisit per comprar el negoci familiar de la primera cava en volum de facturació, tenir el seu control. Així, amb la compra de més de la meitat de les accions, Henkell passarà a disposar de tres membres al nou consell d’administració, mentre que els altres dos corresponen a la família Ferrer. L’actual president de la firma, Josep Lluís Bonet, passarà a ser-ne el president d’honor, agafant el relleu del seu oncle Josep Ferrer.

FER UN COMENTARI