Javier Pagés renova per unaninitat com a president del Consell Regulador del Cava

0
159
Javier Pagés, a una vinya penedesenca.

Javier Pagés va ser reelegit divendres per unanimitat com a president del Consell Regulador del Cava. Els 12 vocals del Consell, reunits a la seu de la institució a Vilafranca, van avalar Pagés per continuar amb l’ambiciós Pla Estratègic del sevtor, que aposta per elevar el prestigi del producte. El mateox plenari va elegir com a vicepresident de la DO Cava a Adrià Rabadà (CEVIPE), que hi representa els cellers elaboradors de vi base per a cava.

Javier Pagés va destacar, en el primer ple amb representació d’Almendralejo entre la pagesia, que “la unitat és fonamental en uns moments tan decisius per al futur del sector, amb ella el sector pot aconseguir tots els reptes que ens hem proposat i ser una denominació d’origen referent mundial entre els escumosos més qualitatius del món”.

Pagés es va comprometre a desenvolupar la nova segmentació del cava i va posar l’accent en els Caves de Guarda Superior (Reserva, Gran Reserva i Paratge Qualificat), i en la zonificació, que permeten identificar els diversos orígens de l’escumós de qualitat més exportat del món. El renovat president vol apostar, doncs, en aquest mandat, per les llargues criances i per la complexitat gustativa que aporten, amb l’objectiu de revaloritzar el producte.

L’actual mandat del Consell Regulador del Cava (que depèn del Ministeri d’Agricultura) està format, a banda de pel president Javier Pagés (que és exdirigent de Codorníu), pels vocal Joan Marcé Casas, Enric Ferré, Antoni Borràs, Jaume Domènech i Fernando Medina (Dominio de la Vega), en representació de la pagesia; el vocal representant dels cellers elaboradors de vi base, Adrià Rabadà (Cevipe); i els vocals representants de cellers elaboradors Pere Ferrer (Freixenet), Pere Escolar (Jaume Serra), Pere Ventura (Pere Ventura i Família), Josep Palau (Segura Viudas), Damià Deàs (González Byass) i Carles Andreu (Celler Carles Andreu).

FER UN COMENTARI