Josep M. Albet, Núria Lucas i Jaume Martí, Xatonaires d’honor 2018 a Vilanova

0
854
Carles Guinda, el regidor Jordi Medina, l’alcaldessa Neus Lloveras i el xef Xavier Mestres, amb els tres Xatonaires d’Honor, que portaven davantal, la mà de morter, el morter i el barret característic de Pere Tàpias.

Les 1.100 racions de xató que es van posar a la venda diumenge al Mercat de Mar –amb totes les parades obertes–, on es va celebrar el Festival del Xató de Vilanova, es van acabar exhaurint. Més de 3.000 persones van passar al llarg del matí per la primera de les festes xatonaires de la temporada 2018/19, en la qual es van investir tres Xatonaires d’Honor: el president de la DO Penedès, Josep Maria Albet; la restauradora vilanovina i propietària del restaurant El Dinou, Núria Lucas; i l’ex-president del Gremi d’Hostaleria i Turisme de la ciutat, Jaume Martí, per la seva dilatada trajectòria. El xef Xavier Mestres va actuar com a Mestre Xatòleg, tot dirigint el ritual. A més, el carrer de la Llibertat es va voler sumar a la festa amb diferents carpes.

Un dels punts fort del Festival va ser la segona edició del Concurs Nacional del Xató Pere Tàpies, que va congregar una quinzena de participants. El guanyador va ser el vilanoví Diego Ferreira; el segon premi va anar a parar a la canyellenca Rosa M. Lorenzo i el tercer, a Gemma Marcer, de Sant Pere de Ribes. El premis van consistir en vals de 150, 100 i 75 euros, respectivament per gastar a qualsevol parada del mercat de Mar, a més d’un lot de Forns Enrich, i la gorra de Pere Tàpies. Tots els participants al concurs es van endur un diploma i una ampolla de vi la DO Penedès.

FER UN COMENTARI