La jove baixpenedesenca Nerea Bassart acaba de publicar el seu primer disc, Lucid Dream. El treball s’endinsa en una problemàtica sovint comuna en la gent jove, l’impàs que representa acabar els estudis i entrar en el món laboral, i l’afegit de fer-ho amb una especialitat artística, com la música, on l’estigma de “hobbie” perdura a tots els nivells. És per això que l’àlbum presenta una clara dualitat entre el que volem ser i el que volen que siguem, entre la decisió segura i seriosa que ens ofereix una feina “normal” i la complexa i deslegitimada que implica per altra banda el fet de ser músic. La mateixa portada és un clar reflex d’aquesta dualitat, on se’ns mostra un oceà ple de vida en contraposició a una ciutat grisa, així com un submarí que està en mig com si hagués de decidir si tornar a les profunditats o amarrar.

El cd, que conté 11 cançons en format digipack, presenta una estructura ben peculiar. Els temes flueixen a mesura que anem escoltant el disc i és que aquest és un disc que intenta fugir del format single. Aquest efecte l’assoleix amb la incorporació d’intros i outros que s’encarreguen de fer els canvis de cançons siguin el més natural possible.

PicsArt_07-13-11.39.23

El disc ha estat íntegrament interpretat, gravat i mesclat per Nerea Bassart fent servir com a instruments únicament veu, guitarra acústica i bateria electrònica. Disposa, però, de dues col·laboracions importants: la de Xavi Pomar, compositor del tema “Still Alive” i intèrpret de la bateria en aquesta cançó, i la de Joana Escardó, artista, dibuixant i pintora que ha dissenyat i creat la portada del disc.

El disc es presentarà al llarg d’aquest agost per Catalunya. Al setembre es presentarà a Anglaterra, amb dues dates a Londres i una a Reading.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI