Junts pel Penedès demana a Vicepresidència que es comprometi amb la vegueria

0
874
Els alcaldes, regidors i representants de Junts pel Penedès que han assistit a la roda de premsa d'avui. // LA FURA

Una desena de representants de Junts per Catalunya de les comarques de la vegueria Penedès (l’Anoia, l’Alt i Baix Penedès i el Garraf) han expressat el seu descontentament davant la paràlisi de la posada en marxa de les delegacions de conselleries a la vegueria, que a dia d’avui disposa d’un delegat territorial, Pere Regull, i una Comissió d’Urbanisme recent estrenada.

Jaume Casañas, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Cunit, explicava que l’aprovació de la vegueria arriba al seu tercer aniversari sense funcionar: “ja fa tres anys que es va aprovar la vegueria Penedès però encara no disposem dels serveis territorials que necessitem, serveis que condicionen la gestió de la zona. No tenim cap interlocutor que resolgui els assumptes relacionats amb l’agricultura, no tenim cap càrrec que es cuidi dels conflictes en la mobilitat com la gestió dels trens i busos, no podem fer front al constant creixement i dinamisme de la població i el seu conseqüent efecte en l’ensenyament i la creació de nous centres educatius; i en matèria d’habitatge, que serà un tema cabdal els propers anys, tampoc tenim cap servei comú…”. Per Casañas és important “reclamar que no som un territori de segona i que volem que el compromís establert tres anys enrere es mantingui. El desenvolupament dels serveis és competència de la Vicepresidència de la Generalitat i per tant el compliment del compromís amb la vegueria correspon a Pere Aragonès i el seu equip”.

Casañas assegurava que a les vegueries on ja tenen serveis territorials “totes les problemàtiques es solucionen ràpidament” i que l’establiment dels serveis “no és una qüestió de partits, sinó de territori. Tenim el delegat, l’entrenador, però ens falten els jugadors”. Per als representants de Junts pel Penedès l’explicació del Govern de la Generalitat que no es desenvolupessin les delegacions perquè encara mancaven els pressupostos “no és una excusa suficient per justificar la falta dels desplegaments”.

La roda de premsa es duia a terme davant la delegació territorial del govern al Penedès, a la plaça de l’Àgora de Vilafranca.

FER UN COMENTARI