Francisco Romero i Jaume Casañas, presidents de les federacions comarcals de PSC i Junts per Catalunya respectivament, han destacat que els acords responen a una trajectòria ja compartida en els darrers anys i per tal de garantir l’estabilitat. //FOTO: LA FURA

Postconvergents i socialistes han signat, en un acte celebrat aquest dimarts al Claustre de Sant Francesc de Vilafranca, els pactes als quals han arribat per governar al Consell Comarcal de l’Alt Penedès i a la Mancomunitat i han explicat els motius que els han portat a l’entesa. Francisco Romero i Jaume Casañas, presidents de les federacions comarcals de PSC i Junts per Catalunya respectivament, han destacat que els acords responen a una trajectòria ja compartida en els darrers anys i per tal de garantir l’estabilitat: “Aquests acords marcs donen resposta a la complicitat i sinèrgies creades en els darrers anys i amb la voluntat de teixir complicitats dins la diversitat i treballar sempre per a tots els penedesencs i per donar resposta al territori”, anunciava Casañas. El socialista Francisco Romero destacava que el pacte de govern en aquestes dues institucions garanteix estabilitat i que neix amb la voluntat “de ser un govern obert a les aportacions dels altres grups”.

Els acords signats es basen en cinc pilars: voluntat conjunta de treballar amb rigor i transversalitat; treballar en les potencialitats del territori i els serveis que es poden gestionar; lleialtat institucional i maduresa política; estabilitat i cerca de resultats basats en la confiança i en la diversitat; i gestió oberta a les aportacions d’altres grups.

Xavier Lluch, Sergi Vallès i Ramon Riera, de Junts x Cat, presidiran el Consell Comarcal, la Mancomunitat i el Consorci Enoturísic. // FOTO: LA FURA

Pel que fa a l’organigrama del Consell Comarcal de l’Alt Penedès dibuixat per Junts per Catalunya i PSC, renova la presidència de Xavier Lluch, alcalde de Font-rubí (Junts x Cat) i reparteix sis vicepresidències, tres pels postconvergents i dues pels socialistes. En aquest sentit, i com a novetat, es crea una nova vicepresidència, la sisena, destinada al Consorci Enoturístic i que neix com una aposta decidida per l’Enoturisme. El sisè vicepresident i nou president del Consorci serà l’exalcalde de Torrelavit, Ramon Riera (JuntsxCat).

Riera substituirà el fins ara president de l’ens, Sergi Vallès, que deixa el Consell Comarcal per presidir la Mancomunitat Penedès-Garraf. Pere Pons, president comarcal de Junts per Catalunya, explicava que l’acord entre les dues forces a la Mancomunitat és “representatiu” ja que suma un total de 21 alcaldies i anunciava que s’han ofert dues vicepresidències a ERC, tot i que encara no han obtingut resposta.

FER UN COMENTARI