La 5a edició de la mostra Riudevins acollirà a 13 cellers per primera vegada

0
308
Enguany hi participen 13 cellers del territori / La Fura

La Vall del Mediona-Riudebitlles tindrà la seva mostra de vins el dissabte 6 de maig a Sant Pere de Riudebitlles en el marc de la cinquena edició del Riudevins. Una mostra que enguany acollirà per primera vegada 13 cellers del territori a 13 cases particulars del Barri Vell del poble. És tracta de l’edició amb més cellers participants des que se celebra la mostra i des de l’organització valoren molt positivament aquesta fita, “que hi apareguin nous cellers i que a més siguin projectes joves, renova al Penedès i aporta riquesa i valor extra a la conca”, ha comentat Joan Munné durant la presentació de la fira.

“Art, vi i patrimoni” és, des de fa anys, la raó de ser del Riudevins qui combina la possibilitat de poder gaudir d’una passejada recorrent el casc antic de Riudebitlles alhora que els visitants fan petits tast de vins als cellers històrics de les cases, espais que el veïnat ha cedit de forma altruista. Acompanyant el recorregut de la mostra, hi intervindran també el col·lectiu artístic Riudebitlles Territori d’Art amb una proposta artística i cultural amb la col·laboració del Molí Xic Fàbrica Artística. A més, hi haurà diverses formacions musicals que també hi seran presents durant la passejada.

La mostra aposta per cellers de producció ecològica i proximitat que, si bé no són del propi nucli de Sant Pere de Riudebitlles, si es troben situats en els territoris adjacents i de la conca del Mediona-Riudebitlles, “una petita vall que té molt a explicar i amb una gran diversitat de vinyes i tipus de vins”, tal com ha apuntat Víctor Cornejo, organitzador de l’esdeveniment. Enguany, aquest cellers són el Celler Credo, Can Feixes, Cota 500, Ravantós i Blanc, Can Cich, Tayaimgut, Vins de la Terra, Covides Terra Terrae, Joan Segura, Vinyes que atrapen, Pardas, Orda Vins i Clos Costela.

Tot i celebrar-se dissabte, les activitats de la mostra tindran la seva prèvia el divendres 5 de maig amb un tast-maridatge de vins del Riudevins amb xocolata Simón Coll que tindrà lloc a dos quarts de vuit del vespre a Cal Xerta. Per aquesta activitat caldrà reservar plaça amb previsió, ja que només s’oferirà a un màxim de 30 persones. El plat fort però, arribarà dissabte 6 de maig amb un vermut musical a les dotze del migdia amb vins i tapes amb música del gup de versions festives i frikis, All Foll. Aquest acte es farà davant la biblioteca Maria Àngels Torrents. Finalment, el Riudevins se celebrarà de dos quarts de sis de la tarda a deu de la nit als cellers del Barri Vell i gaudirà de zona chill out i els DJ’S Paraíso B2B Neonized Guy davant del Cal Xerta.

 

FER UN COMENTARI