La Barraca de Vilafranca recupera l’essència de Sant Joan

0
550
L'any passat, La Barraca va celebrar la revetlla al pati de l'Institut Milà i Fontanals. // LA BARRACA

El proper dijous 23 de juny, revetlla de Sant Joan, el col·lectiu La Barraca de Vilafranca organitza una revetlla amb activitats infantils, foguera, sopar popular i concerts al barri de la Girada.

Des de La Barraca impulsen, per tercer any consecutiu, una festa oberta a tota la gent de la vila. Aquesta edició se celebrarà a la rambla de la Generalitat de la Girada a partir de les 19.45h de la tarda, i comptarà amb jocs de fusta per la canalla, sopar popular “de dur-ho” i concerts amb el grup de folk empordanès Biterna i el grup de rock vilafranquí A Pressió!. Finalment, els PDs Partisano i Totiakko tancaran la nit.

A més, i com a novetat d’enguany, La Barraca encendrà una gran foguera amb la Flama del Canigó. El col·lectiu encarregat d’encendre la foguera serà l’organització juvenil Arran, que oferirà un parlament per reivindicar la construcció nacional dels Països Catalans, la llengua i la cultura catalana, acompanyats dels himnes La Muixeranga, La Balanguera i Els Segadors, a càrrec dels Filibusters.

La festa comptarà amb una barra autogestionada per cobrir les despeses de l’esdeveniment, i l’espai disposarà de taules i cadires pels grups que hi assisteixin.

La intenció de La Barraca és reivindicar les revetlles populars amb les fogueres i la participació de la ciutadania, i per això busquen recórrer els barris de Vilafranca i “apropar la revetlla, la cultura popular i els espais comunitaris a tots els racons de la vila”.

Per altra banda, el col·lectiu destaca que vol mantenir “la vila viva” i per això reivindica l’ús i l’accés a l’espai públic, “que cada cop es troba més limitat i privatitzat”.

FER UN COMENTARI