La cap de Cirurgia Pediàtrica Carme Grande guanya el Premi de Recerca del CSAPG

0
197
CSAPG

El passat divendres, 8 d’abril, el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf ha donat a conèixer el projecte guanyador de la primera edició del Premi de Recerca del CSAPG, que patrocina la Fundació Sant Antoni Abat i que busca potenciar la recerca mèdica.

En aquesta primera edició, en la qual s’han presentat un total de 16 propostes, la guanyadora ha estat la doctora Carme Grande, cap de Cirurgia Pediàtrica, que presentava el projecte “Paper del perfil de citocines a la distinció entre apendicitis aguada complicada i no complicada”. Amb aquesta investigació, la doctora Grande volia visibilitzar que ara s’està veient que hi ha apendicitis que podrien no operar-se i tractar-se amb antibiòtics. Per això, proposa aquest treball que busca trobar algun marcador biològic que pugui orientar a un tipus d’apendicitis o una altra, per adaptar el tractament des d’un principi.

Divendres es va organitzar un acte a la Fundació Sant Antoni Abat per fer l’entrega del premi, on hi assistien la Dra. Carme Grande, Dolors Camacho, gerenta de la Fundació, el Dr. Magí Roig, Director d’Aliances Corporatives i Estratègia de Docència i Recerca del CSAPG, i el Dr. Alejandro Rodríguez, responsable de Recerca del CSAPG.

El jurat que ha escollit el projecte guanyador ha estat format pel Dr. Alfonso López Soto, cap de Medicina Interna de l’Hospital Clínic; la Dra. Margarita Giménez, Endocrinòloga i cap de la secció de Diabetis de l’Hospital Clínic, i professora associada de Medicina de la Universitat de Barcelona; i el Dr. Esteban Poch, Nefròleg i cap del Servei de Nefrologia de l’Hospital Clínic, i professor titular de Medicina de la Universitat de Barcelona.

FER UN COMENTARI