La Casa de la Festa Major s’estrenarà abans de “la més típica” del 2020

0
413
Els regidors de Cultura i Urbanisme, Ricard Rafecas i Francisco Romero, amb enginyers i arquitectes que es cuiden de les obres. // FOTO: LA FURA

L’ampliació i remodelació de la Casa de la Festa Major de Vilafranca continua avançant, després d’haver patit una aturada de tres mesos. Les obres, que suposaran un cost total d’un milió d’euros (600.000 euros per a les obres i 400.000 més per a la nova museografia), finalitzaran entre el primer i segon trimestre del 2020.

El Tinent d’Alcalde de l’àrea d’Acció territorial i Serveis urbans i regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Vilafranca, Francisco Romero, juntament amb el regidor de Cultura, Ricard Rafecas, i l’acompanyament de tècnics d’urbanisme i cultura, han visitat aquest migdia el desenvolupament de les obres de la casa de la Festa Major.

“Aquestes obres han permès annexionar la finca del costat del que era l’antiga casa de l’FM i aconseguir un espai de 800 metres quadrats”, explicava el regidor. “Abans de la propera Festa Major la casa ja serà una realitat, i a l’equip de govern ens fa molta il·lusió perquè sabem que molta gent ho està esperant. El nou local permetrà donar a conèixer a tothom com és la nostra Festa Major, a la vegada que la consolidarà entre les famílies de la vila a partir de les activitats que oferirà; i sabem que, com el Vinseum, serà un dels projectes motors que impulsaran el centre històric”.

 

L’accés a la casa serà a través del nou edifici del carrer de la Muralla dels Vallets. Allà hi haurà la recepció i la botiga, des d’on es podrà accedir a la sala principal, que en aquest cas ocupa l’espai de l’antic mercat. A la sala hi haurà exposades gairebé la totalitat de peces, figures i elements de la Festa, i la intenció d’aquestes obres és aconseguir una simulació de la plaça de la Vila, que es pugui observar des de la segona planta com si es tractés del balcó de l’Ajuntament.

A la segona planta es projectarà un audiovisual de 6 minuts que farà un recorregut per la festa i es podrà accedir al balcó interior que oferirà vistes a la “plaça de la Vila”. Finalment, la darrera planta constarà d’una aula didàctica per a tallers escolars, des d’on es podrà veure Sant Pau i la lluerna de l’antic mercat.

L’edifici també s’esta remodelant amb una visió sostenible: l’eficiència de la gestió dels elements climatitzadors li ha atorgat el nivell A; i la instal·lació elèctrica i l’enllumenat es farà amb LEDs per tal de ser de baix consum. A més, en comptes d’un sol equip de climatització l’edifici comptarà amb quatre equips diferents que s’activaran només quan les sales estiguin en ús.

A la primavera del 2020 es preveu que totes les obres estiguin acabades i es pugui procedir a l’elaboració de l’espai museogràfic, que suposarà la principal atracció de la casa.

FER UN COMENTARI