L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat dels regidors Josep M. Martí, Joan Manel Montfort, Raimon Gusi i diversos tècnics, ha visitat avui les obres de millora que s’estan duent a terme a la Casa de la Festa Major.

El regidor de Territori, Josep M. Martí, apuntava que “l’estructura ja està feta, les obres avancen correctament i ja es pot observar la proposta museogràfica del que contindran aquestes parets”. Raimon Gusi, regidor de Cultura, afegia que el local disposarà de plafons amb les figures i dades de cadascun dels balls de la festa, i que es preveu que tot l’espai estigui disponible el mes de setembre d’enguany.

L’alcalde Regull ha qualificat aquesta remodelació com un “projecte molt desitjat per part de tots els vilafranquins” i ha declarat que la Festa Major “mereixia un espai més ampli”. Les obres, que annexionen l’antic mercat del peix amb un nou edifici que s’està construint al costat i que dona al carrer de la Muralla dels Vallets, suposaran una crescuda dels 400m2 de l’edifici inicial als 800m2.

La nova casa disposarà de l’exposició folklòrica dels balls, una balconada que s’assimila al balcó de l’Ajuntament, un espai per fer tallers amb les escoles, un petit auditori i una sala d’audiovisuals, entre altres. A més, es preveu que l’edifici nou sigui sostenible i utilitzi plaques fotovoltaiques.

FER UN COMENTARI