La ceràmica protagonitza el nou calendari solidari d’Ampert

0
308

Ampert ha presentat el nou calendari solidari que posa a la venda aquests dies. Continuant amb la línia empresa fa uns anys de donar a conèixer l’obra d’artistes locals, enguany les protagonistes de les imatges que il·lustren els dotze mesos del 2022 són les obres de dotze ceramistes del Penedès. L’almenac es vendrà per 7 euros a les llibreries de Vilafranca del Penedès i de diferents municipis de la comarca, així com al local de l’entitat. Els diners que s’obtinguin serviran perquè Ampert continuï desenvolupant la seva tasca d’acompanyament i transport de malalts de càncer de la comarca fins a l’Institut Català d’Oncologia, Hospital Duran i Reynals de l’Hospitalet de Llobregat perquè rebin tractaments de ràdioteràpia.

Les dotze peces retratades pel fotògraf Santi Cabezas són obra de Rosa Boqué, Rebeca Puértolas, Mercè Rius, Montse Llanas, Mariajose Torres, Mercè Beneit, Josep Maria Baltà, Roser Oter, Mercè López, Alberto Bustos, Camil·la Pérez i Marc Navarro. A banda de tots ells, hi han col·laborat també el dissenyador gràfic Pere Pagà i Gestinet. Aquest últim ha estat l’encarregat de crear uns codis QR per cada imatge i que permeten enllaçar a una pàgina web amb informació de l’obra i del seu autor o autora.

Joan Ríos, president d’Ampert, destacava  que el calendari és una “feina feta amb la pinya de molta gent”, a la vegada que anunciava que l’entitat encara el 2022 amb el repte d’acabar d’obtenir finançament per renovar el vehicle que diàriament, de dilluns a divendres, transporta malalts des de l’Alt Penedès i fins a l’Hospitalet de Llobregat perquè rebin tractament oncològic. Un altre dels objectius de l’entitat per a l’any que ve és gestionar directament el servei de voluntaris, ja que fins ara ho ha fet la Creu Roja.

Els 500 calendaris estan patrocinats per Jocs Recreatius del Penedès SL. El gerent de l’empresa, Guillem Ibáñez ha agraït la tasca d’Ampert i de tots els artistes que han cedit les seves obres perquè fossin retratades i ha anunciat que el 2022 tirarà endavant una iniciativa també a benefici d’Ampert i que consistirà en córrer sis mitges maratons en menys de dues hores amb l’objectiu d’aconseguir fons per l’entitat a través de la web migranodearena.com

 

FER UN COMENTARI