La cervesa artesana és la nova protagonista del calendari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès

0
1170
La presidenta del Gremi d'Hostaleria, Núria Carbó, el president del Consell Comarcal, Xavier Lluch i la consellera comarcal de Productes de la Terra, Susanna Mérida, acompanyats de Lucy Green de Beer Cat, Isaac Ruana de l'Espiga i Montse Virgili i Carles Rodríguez d'Ales Agullons. // FOTO: LA FURA

El Consell Comarcal, juntament amb la Xarxa Productes de la Terra, El Penedès Tasta’l, l’Associació de Productors Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès i el Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme ha presentat aquest matí la setena edició del seu calendari, que serveix per fomentar els productes de qualitat autòctons de l’Alt Penedès. A més, també s’ha presentat la quarta edició de la cuina d’hivern, durant la qual diversos restaurants de la comarca oferiran plats de gastronomia local amb productes de temporada, des del 21 de desembre fins el 23 de febrer.

En el calendari pel proper 2020 s’ha decidit escollir com a protagonista la cervesa artesana, ja que el territori disposa de diverses marques professionalitzades amb gran projecció, com Beer Cat (Vilafranca), Ales Agullons (Mediona), Cerveses Bripau (Sant Pere de Riudebitlles), La Castellera (Vilafranca) o Cervesa Espiga (Sant Llorenç d’Hortons).

Susanna Mérida, consellera comarcal d’Empresa i Ocupació i Productes de la Terra, ha exposat que enguany hi haurà sis receptes amb cervesa provinents de sis restaurants de la zona, i que degut a l’elevada demanda s’ha aconseguit fer un tiratge de 2.000 calendaris en comptes de 1.500.

Els cervesers penedesencs

Montse Virgili i Carles Rodríguez, d’Ales Agullons, porten quasi dues dècades elaborant cervesa artesana i han aconseguit que el que va començar quinze anys enrere com un punt de trobada entre cervesers casolans s’hagi convertit en una fira de cervesa de referència amb 80 productors, la Fira de la cervesa artesana de Mediona.

Pel què fa a l’empresa de Sant Llorenç, l’Espiga, Isaac Ruana interpel·lava i agraïa les institucions a l’hora de donar a conèixer la qualitat de la cervesa artesana de la comarca, ja que “no és una moda, sinó que ha vingut per quedar-se”; i afirmava que malgrat el Penedès sigui conegut per la seva vessant vitivinícola, des de l’experiència d’Ales Agullons la cervesa artesana és també un punt fort en creixement.

Lucy Green, de Beer Cat, explicava que a la seva cerveseria tenen tretze estils de cervesa d’edició limitada i que la cervesa de Beer Cat que surt al calendari, la Black Irish, és una de les primeres que elaborava la família i un homenatge als seus orígens irlandesos.

Núria Carbó, presidenta del Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme, reconeixia l’excepcionalitat de fomentar el consum de la cervesa artesana en un territori vitivinícola com el Penedès, però argumentava que la cervesa que s’elabora al territori “és molt acurada i personal i es dirigeix a paladars entesos a cuidar el producte local”. En aquesta línia, explicava que cada recepta del calendari està pensada per una tipologia diferent de cervesa, i per això des del consell “estarem oberts a respondre qualsevol dubte o consulta”.

 

FER UN COMENTARI