La Cultural i Andana convoquen el segon Premi Ana Maria de Saavedra

0
514

La llibreria La Cultural, conjuntament amb Edicions i Propostes Culturals Andana i el suport de l’Ajuntament de Vilafranca i del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, han convocat la segona edició del Premi Anna Maria de Saavedra per ajudar els escriptors residents a l’Alt Penedès a publicar la seva primera pobra literària, ja sigui de narrativa, teatre o poesia. La presentació d’originals es pot fer fins al dia 16 de juliol i el veredicte es farà públic el 12 de setembre.

Un jurat format per escriptors, representants de la llibreria i de l’editorial seleccionarà la millor proposta literària, que es publicarà i es distribuirà a les llibreries de tot el domini lingüístic de parla catalana.

El premi reivindica la figura de la poeta i traductora vilafranquina Anna Maria Saavedra Macià (1905-2001), una autora que en vida no va reeixir a veure publicada la seva obra en forma de llibre, i per això s’adreça a tots aquells residents a l’Alt Penedès que es deleixen per publicar i ser llegits, però no troben els canals adequats per fer-ho en uns temps en els quals les polítiques editorials vénen marcades per la rendibilitat immediata i la manca de riscos.

A la primera edició del premi, celebrada l’any passat, es van presentar un total de dotze originals de diversos gèneres i el jurat va elegir, per unanimitat, la novel·la Abans de la boira, del planenc Pep Antoni Roig.

FER UN COMENTARI