La CUP de Sant Sadurní demana transparència sobre el futur de Can Guineu

0
1253
Membres de la CUP, ahir dimarts, en una roda de premsa davant de Can Guineu.

La CUP ha comparegut aquest dimarts davant dels mitjans de comunicació per demanar més transparència sobre el futur de Can Guineu, un equipament situat al centre de la vila que l’Ajuntament té previst comprar properament als seus actuals propietaris (Freixenet, Codorniu i Juvé & Camps) per un import de 300.000 euros.

La formació explica que en el darrer consell sectorial de turisme, es va assabentar que un grup d’empresaris del sector del cava i d’altres àmbits vol impulsar a Can Guineu un projecte de promoció econòmica i que està treballant amb la possibilitat que, un cop remodelat l’equipament, el consistori els cedeixi l’espai per a la seva activitat. Una opció que, segons els cupaires, seria un “escàndol”: “no podem permetre que es destinin recursos públics a comprar i reformar un edifici que requereix una inversió milionària i que després es cedeixi la seva gestió al sector privat”.

La CUP recorda, a més, que l’executiu local es va comprometre a decidir els futurs usos de Can Guineu mitjançant un procés de participació ciutadana i sospita que des del govern “s’estigui treballant de forma opaca i d’esquena a la ciutadania per impulsar-hi un projecte de promoció econòmica”.  “Can Guineu hauria de ser un equipament pel poble amb funcions socials i/o culturals”, ha defensat la formació, que s’oposa a tornar a invertir diners en un projecte de promoció econòmica quan encara hi ha molt recorregut per explotar la Fassina que, segons la CUP, en l’últim any només ha acollit 3.800 visitants.

L’alcalde Josep Maria Ribas ha confirmat que hi ha una proposta del sector privat per a Can Guineu però ha volgut aclarir que només es tracta d’això, d’una proposta de les moltes que podria encabir l’equipament. Amb tot, ha assegurat que des del govern es mantenen ferms en el seu compromís de sotmetre tots els futurs usos de l’edifici a un procés de participació ciutadana. 

FER UN COMENTARI