La CUP de Sant Sadurní vol que Can Guineu sigui un Centre d’Arts i de Cultura

0
110

En les darreres setmanes els possibles usos per l’edifici de Can Guineu centren bona part de l’actualitat política sadurninenca. Els darrers en presentar la seva proposta han estat els membres de la CUP si bé el 2018, just quan l’Ajuntament va adquirir la finca, ja van fer pública la seva aposta per convertir l’edifici en un equipament cultural.

Des de la formació independentista valoren positivament la primera fase d’un procés participatiu en el qual la majoria de les propostes presentades són de l’àmbit de la cultura. La CUP apostat clarament per la línia que es planteja des d’entitats com Sansakultura que amb el projecte Can Guineu, La Casa de les Arts i de la Cultura, proposen convertir Can Guineu en un centre cultural i artístic de primer ordre que aculli l’escola de música, un petit auditori, espais d’exposició, de creació i de formació cultural a més de tallers per a diferents disciplines artístiques i espais per les entitats.

La formació cupaire entén que una proposta d’aquestes característiques suposaria un revulsiu per la vida social i cultural del municipi i convertiria Can Guineu en un espai central del món artístic i del teixit associatiu, convertint-se en un centre de referència a nivell comarcal. A més a més, des de la CUP creuen que el trasllat de l’Escola de Música a aquest nou espai pot suposar una oportunitat per donar resposta a la demanda existent i potenciar encara més la formació musical. Al mateix temps, la presència de l’Escola de Música entre els equipaments de Can Guineu servirà per garantir la dinamització de l’espai en tractar-se d’un servei que ja està funcionant amb un gran nombre d’usuaris.

En el marc de la seva aposta per la cultura, la CUP insisteix que Can Guineu ha de ser un espai viu i obert a la ciutadania i per això valora positivament també que la majoria de propostes posin sobre la taula la possibilitat d’instal·lar un espai gastronòmic que mantindria un transit constant de gent i que dinamitzaria el pati i els espais exteriors de l’edifici. Els cupaires manifesten que Can Guineu s’ha de convertir en un lloc de pas en què s’hi pugui accedir de manera permanent i des del qual es pugui accedir des de l’Era d’en Guineu i des del carrer Hospital.

Finalment, des de la formació independentista es subratlla la cinquantena de propostes presentades durant aquesta primera fase del procés participatiu i s’espera que aquest aquest mecanisme de presa de decisions “hagi arribat per quedar-se en totes aquelles qüestions de gran transcendència pel futur del poble”.

FER UN COMENTARI