ACN.- El grup municipal de la CUP al Pla del Penedès ha denunciat públicament que l’Ajuntament vol aprovar un pla urbanístic per legalitzar el circuit de motocròs que hi ha en uns terrenys naturals protegits. La formació cupaire avisa que el projecte afecta directament el bosc del torrent de Sabanell i el del torrent de Puigdàlber. “Els boscos de ribera són considerats hàbitats d’interès comunitari i connectors naturals, motiu pel qual són sòl de protecció especial”, subratllen els cupaires. Al mateix temps, la CUP augura que tirar endavant el circuit de motocròs impulsat pel Club Ris Ras Enduro Santa Oliva comportaria un problema de contaminació acústica. Per frenar el projecte, han presentat diverses al·legacions.

Les curses de motocròs es van començar a fer en aquests terrenys l’any 2000, segons recorda la formació, que apunta que hi va haver nombroses queixes veïnals. L’any 2016, el partit va presentar al·legacions a l’avanç del POUM que pretenia incloure un pla especial urbanístic per legalitzar el circuit.

Remarquen que l’al·legació va ser acceptada i el sòl va seguir qualificat com a protegit. Posteriorment, l’any 2017 l’Ajuntament arxivava l’expedient de construcció del circuit. “Des de la CUP no s’entén aquest nou intent per impulsar un projecte que ja va ser rebutjat i que es presenta sense canvis substancials que en justifiquin la seva consideració”, apunten els cupaires.

FER UN COMENTARI