La CUP estén la mà a ERC i VeC per fer govern a Vilafranca

0
672

“Apel·lem a la resta de forces polítiques d’esquerres (ERC i VeC) a sumar-se a un projecte polític alternatiu per l’Ajuntament de Vilafranca. Estem disposats i disposades a assumir el compromís i la responsabilitat de liderar el canvi necessari”, anunciava el cap de llista de la CUP, Noel Viñas. Els cupaires manifestaven així la seva voluntat de ser “la punta de llança de la transformació social i política, per posar les institucions al servei de la gent”.

Des de la CUP es denuncia també  l’hermetisme de l’equip de govern i les poques oportunitats d’influir en la política municipal que han tingut en aquesta legislatura “ja que l’actual govern sòciovergent ha prioritzat l’aprovació de les seves polítiques per sobre del conscens i el diàleg amb la resta de forces representades al ple”.  Malgrat això, han volgut destacar la tasca de fiscalització que han dut a terme denunciant, per exemple, els abocaments il·legals darrere el camp de futbol de l’Espirall o la gestió de la construcció dels pisos per a la gent gran al carrer Migdia.

Pel que fa a propostes presentades que han prosperat, la CUP ha destacat la redacció del Pla Local d’Habitatge o la creació del protocol contra agressions sexistes en esdeveniments d’oci nocturn a la vila.

Acte central de campanya

Dissabte els cupaires van celebrar el seu acte central de campanya on van assistir més de dues-centes persones i que va comptar amb les intervencions d’Eulàlia Reguant i els i les caps de llista de la candidatura municipalista.

El programa de la CUP  engloba 325 propostes agrupades en 28 àmbits temàtics i agrupats en cinc eixos: participació ciutadana i transparència; drets socials, economia i treball; urbanisme, territori, transport i mobilitat; cultura, turisme, educació, salut, sanitat i esports; i republicanisme, solidaritat, cooperació i antiracisme.

FER UN COMENTARI