La cura i l’atenció a la gent gran, una prioritat

0
293

He pogut viure i conèixer de primera mà el patiment, fins i tot angoixa, de moltes famílies quan la mare o el pare o l’àvia o l’avi requereixen d’una atenció i cura molt més intensa pel seu estat de salut. I sí, a Vilanova i la Geltrú la situació de la gent gran es molt complicada, l’equip d’atenció a la dependència és un dels equips més sobresaturats al municipi, com mai s’havia vist, sense poder donar a l’abast ni humana ni tècnicament a la demanda i gràcies, tot i la situació, a la professionalitat dels treballadors i treballadores socials, que veuen com tan sols s’arriba a donar una resposta bàsicament de contenció.

 

S’afegeix que el procés per obtenir els ajuts de la llei de la dependència, que triga de mitjana 9 mesos la resolució i que sovint durant aquest període d’espera la situació de dependència s’agreuja havent-se de re-avaluar cosa que allarga a més d’1 any, suposa un ‘calvari’, d’anades i vingudes burocràtiques per a les famílies, a més de saturar la tasca dels professionals dels serveis socials.

 

Sí, això és per a Vilanova en Comú una prioritat de ciutat que s’ha d’abordar amb un increment de la dotació de recursos humans als serveis de la dependència per a que la resposta passi de ser reactiva a proactiva. Treballarem per a posar en marxa programes d’acompanyament comunitari i projectes d’habitatges comunitaris de co-assistència.

Gener Barjola

Cap de llista de Vilanova en Comú

FER UN COMENTARI