La diada castellera de Santa Teresa del Vendrell tindrà més castellers que públic a plaça

0
234
Christian Soriano, regidor de Cultura; Enric Masip, segon cap de colla de la Jove; Adreu Gassó, sots cap de colla de la Joves; i Jordi Pellicer, cap de colla dels Nens.

Diumenge tornaran els castells al Vendrell, gairebé dos anys després de la darrera actuació, que va ser per Sant Zacaries de 2019. Però serà una diada molt atípica en tots els sentits. Per fer possible encabir tres colles a la plaça Vella, les tres colles aniran entrant i sortint de plaça, d’una en una, al llarg de les tres rondes, de manera que mai coincideixin dues formacions a plaça. Hi haurà, doncs, un màxim de 160 castellers a plaça. I el públic, com per la festa major, hi haurà d’estar assegut en cadires, amb un màxim de 120-130 seients. Hi haurà, doncs, més castellers que públic.

La diada de Santa Teresa comptarà amb el cartell habitual: Nens del Vendrell, Joves de Valls i Jove de Tarragona. Començarà a la 1 del migdia, amb pilars de 4 de les tres colles (però sense entrada a plaça). Mentre no facin els castells, les colles s’esperaran en places properes, havent-se habilitat un passadís d’entrada i un de sortida, separats per una tanca, pel carrer del Mar.

Per assistir-hi com a públic, caldrà inscriure’s dijous a l’app de l’Ajuntament o bé presencialment a la Fusteria.

Els Nens del Vendrell tenien la intenció de fer-hi inicialment castells de set bàsics, però el seu cap de colla Jordi Pellicer diu que els assajos estan anant molt bé i que, en funció de la seva evolució aquesta setmana, “pot ser que puguem fer alguna cosa més”. El sots cap de colla de la Joves de Valls, Andreu Gassó, ha manifestat la seva “il·lusió de fer un castell de vuit, però amb els condicionants actuals és molt difícil”. Dependrà també dels darrers assajos. I la Jove de Tarragona, segons el seu segon cap de colla,  Enric Masip, hi anirà amb la idea de plantar tres castells de set de gamma alta. Quant al format, ha dit que “soc molt partidari d’actuar en solitari pèrquè en aquell moment ets el centre d’atenció de la plaça”. El regidor de Cultura del Vendrell, Christian Soriano, ha dit que Santa Teresa “serà la demostració que els castells són segurs, que la cultura és segura” i obrirà la porta a la “nova normalitat”.

FER UN COMENTARI