La DO Cava autoritza a collir mil quilos de raïm més que l’any passat, encara per sota de la normalitat pre-covid

0
242
Veremadors (foto: Gemma Sánchez - ACN)

El DO Cava ha aprovat en sessió plenària limitar temporalment, per segon any consecutiu, la producció de raïm. Per la propera verema s’ha autoritzat collir 11.000 quilos de raïm per hectàrea en tot l’àmbit de la regió del cava. La xifra suposa 1.000 quilos més que a la campanya del darrer any. La decisió s’ha adoptat per majoria dels dotze vocals que integren el ple del Consell Regulador. El president del Consell Regulador, Javier Pagès, considera que “encara no es donen els requisits conjunturals necessaris per restituir els 12.000 quilos per hectàrea”.

L’objectiu de la mesura, segons Pagès, és corregir la situació excedentària del sector causada per la covid-19 i pel sobrant d’hectàrees en plantació de la DO. Així, l’ens fa una nova crida a la unitat i a la responsabilitat de tots els agents del sector per aconseguir “autoregular el mercat”. La voluntat és la d’assentar les bases per a la recuperació dels preus que s’abonen pel raïm.

El president del Consell Regulador del Cava afirma que s’han de pagar “uns preus dignes per la producció” per tal d’assegurar la sostenibilitat de la pagesia. Segons dades de la DO, el Consell del Cava reuneix més de 38.000 hectàrees de vinya i més de 6.800 viticultors. Els seus 370 cellers associats són presents en més de cent països. El 70% de les vendes de cava es fan a l’estranger.

FER UN COMENTARI