La DO Penedès espera una verema de “molta qualitat”, però un 15% inferior a la de l’any passat

0
419
Foto: Àlex Recolons, ACN

Es respira optimisme entre els viticultors de la DO Penedès. La verema va arrencar a meitats d’aquest mes d’agost, però una setmana després ja han pogut comprovar que enguany la producció serà de molta qualitat.

El president de la DO Penedès, Joan Huguet, ha explicat en declaracions a l’ACN que, més enllà d’alguns dies amb puntes de calor importants, ha estat un estiu “fresc”, la qual cosa ha permès que el raïm hagi madurat lentament. Això, afegeix, garanteix que la fruita tingui uns nivells d’acidesa i sucre “molt correctes” que fan preveure una bona anyada.

La manca de pluges també ha jugat un paper important en la producció d’enguany, fins al punt de reduir la collita en un 15% respecte l’any passat. Tot i això, des de la DO Penedès asseguren que serà “suficient” pels 18 milions d’ampolles que comercialitzen cada any. A més, que hagi estat una primavera poc plujosa ha fet desaparèixer el míldiu que tant va afectar les vinyes la temporada passada i, per tant, que el raïm es trobi en un estat sanitari “perfecte”.

La verema ha començat amb la collita del macabeu i, a les parts baixes, del xarel·lo. La tercera varietat en volum al Penedès, la parellada, es començarà a collir en unes setmanes.

FER UN COMENTARI