La Fira de Novembre d’aquest any guanyarà presencialitat al carrer

0
315

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ja ha posat en marxa la maquinària organitzativa de la pròxima edició de la Fira de Novembre, que s’ha de celebrar a la capital del Garraf els cap de setmana de l’11, 12 i 13 de novembre. Aquests tres dies serà quan es concentrarà el gruix de l’activitat, però la idea és que el programa d’actes de la fira s’allargui durant deu dies.

Enguany, el certamen econòmic més important de la ciutat celebra els trenta anys des de la seva recuperació amb un format completament renovat, que ja s’havia de posar en marxa l’any passat, però que la pandèmia del coronavirus ho va impedir. Per tant, si l’evolució de la pandèmia ho permet, aquest any la fira tornarà al carrer i es podran tornar a veure les típiques imatges dels vilanovins i les vilanovines passejant entre els expositors.

Segons ha explicat el regidor de Promoció de la ciutat, Jordi Medina, la idea és fer “quatre fires en una de sola”. D’aquesta manera, el nou format de la fira pactat amb els agents socials i econòmics de la ciutat, es divideix en quatre eixos. Es manté el format tradicional que ha caracteritzat la Fira de Novembre, amb estands d’empreses i iniciatives econòmiques de Vilanova i de tot el Penedès, i es mantenen també les activitats socials i els espectacles, que tindran lloc en un escenari ubicat a la plaça de les Neus, al capdamunt de la rambla. El vessant més innovador d’aquesta fira serà l’eix estratègic que s’ubicarà a la plaça de la Vila. En aquest espai s’exposaran empreses tecnològiques i de robòtica. Per últim hi haurà la fira en format virtual, on a través de la pàgina web oficial es podran seguir tots els actes i hi haurà una programació específica amb webinars, tallers i xerrades.

A més, totes les empreses que s’exposin en un estand al carrer també tindran el seu propi espai virtual al web de la fira. Aquesta branca virtual de la Fira de Novembre ja es va posar en marxa l’any passat, després que la pandèmia fes impossible celebrar el certamen amb total normalitat. Per a aquest any el format híbrid es manté i, segons ha avançat el regidor Jordi Medina, “ha vingut per quedar-se”.

FER UN COMENTARI