La Fira de Novembre de Vilanova vol reforçar el paper central de la plaça de la Vila

0
269
Descoberta del cartell per part de l'alcaldessa, acompanyada de representants dels sectors presents a la fira.

Dimarts es va presentar la Fira de Novembre de 2019, que tindrà lloc del 8 al 10 de novembre, en ple context electoral i com a darrera edició abans que no es repensi, amb l’objectiu de “reforçar el paper de Vilanova com a capital econòmica del Penedès”, segons paraules de l’alcaldessa Olga Arnau, i com a “radiografia de la nostra economia”.

El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Medina, ha explicat que enguany ha calgut ampliar l’espai d’exposició per acollir els 183 expositors que en formaran part, el 57% dels quals són empreses locals (un percentatge que va a l’alça). Un estudi analitzarà l’impacte econòmic que tindrà la Fira sobre la ciutat.

Entre les novetats cal destacar la presència a la plaça de la Vila dels quatre àmbits considerats estratègics per a la ciutat: primari (representat per la Confraria de Pescadors i el Celler de Viticultors), empresarial (amb l’Ajuntament, Node Garraf i el projecte Reempresa), serveis (turisme, comerç i restauració, amb representants de l’Estació Nàutica i del Gremi d’Hostaleria) i formació i innovació amb (Neàpolis, la UPC i l’IMET). Un clúster de l’economia local que anirà acompanyat d’activitats com tallers, entrevistes, música i altres espectacles a la mateixa plaça de la Vila. A més, també el Saló del Carnaval s’hi trasllada, enguany amb protagonisme per a la cuina del carnaval i pels Gegants de la Cuina Vella.

Per reforçar un dels sectors principals de la ciutat, el comercial, l’Ajuntament va aprovar que el diumenge de Fira sigui un dels festius de l’any que les botigues puguin obrir. I n’hi ha 65 dels carrers Caputxins, Sant Gregori, Sant Sebastià i Almirall i Colom que ja han confirmat que així ho faran, i que sortejaran una panera entre la seva clientela. A més, Viu Comerç dedicarà un espai al sector dels serveis al carrer Francesc Macià, darrere el Mercat, que connectarà amb la plaça de la Vila amb garlandes de llums. I l’espai enogastronòmic que es feia a la Geltrú, zona allunyada de la fira, es trasllada al pati del Museu Can Papiol, gestionat per Temps de Vi; s’hi podran fer tastos de vins i maridatges de restaurants.

Quant al parc de Baix-a-Mar, s’hi estrenarà un espai familiar, decorat per l’artista vilanovina Glòria Fort, en què hi haurà un circuit per a infants, una carpa de 25 m2 amb jocs, una zona d’alletament i una carpa per a cotxets de rodes. L’espai d’entitats (que compartiran estands), l’obertura dels museus, el mercat juvenil d’escolars de la ciutat, la venda de vehicles són altres dels atractius d’una fira que divendres obrirà la consellera d’Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà.

FER UN COMENTARI