La FM dels Petits de Vilafranca es farà al camp de futbol

0
301

Hi haurà Festa Major dels Petits a Vilafranca, però adaptada a les circumstàncies actuals i substituint la tradicional cercavila del dia 1 a la tarda per balls de lluïment al camp de futbol. Hi haurà també menys balladors que en edicions anteriors per tal de garantir els grups bombolla i el mateix dia 1 al matí al pati de l’institut Milà i Fontanals es farà la tradicional diada castellera dels Petits i l’exhibició dels Falcons més menuts.

La tècnica de Cicle Festiu de l’Ajuntament de Vilafranca, Lídia Romeu, i el quintet administrador han anunciat aquest dimarts que el període d’inscripció per participar a la Festa Major dels Petits comença aquest dimecres i s’allarga fins al dia 11 de juliol. La preinscripció serà telemàtica a través de la web de l’Ajuntament  i el dia 13 es farà el sorteig de desempat a partir del qual es fixaran els horaris d’inscripció. Aquesta serà presencial els dies 15 i 16 de juliol de cinc a nou de la tarda. Els infants que vulguin participar en la Festa  Major dels Petits amb els Falcons o qualsevol colla castellera hauran d’inscriure’s directament a cada entitat.

Enguany s’ofereixen 263 places de balladors (l’any passat eren més de 300). Les peces de la imatgeria festiva han reduït el nombre de participants, ja que no hi haurà cercavila, mentre que els balls que habitualment comptaven amb tres grups, els han reduït a dos. Els assajos començaran el dia 19 de juliol i s’allargaran fins al 20 d’agost, es faran en diferents punts i a porta tancada per evitar aglomeracions.

Pel que fa al dia 1, Festa Major dels Petits, al matí si les mesures sanitàries ho permeten, es farà la tradicional exhibició castellera i de falcons dels petits al pati de l’institut Milà i Fontanals, mentre que a la tarda, al camp de futbol es faran els balls de lluïment de la resta de seguici. Abans, l’equip femení de la Fundació Atlètic Vilafranca, que enguany commemora el seu 25è aniversari, serà l’encarregat de pronunciar el pregonet i, tot seguit s’encendrà la tradicional tronada.

Per tant, enguany la cercavila pels carrers de la vila es substitueix per balls parats i de lluïment al camp de futbol. L’accés a aquest espai estarà limitat i s’organitzarà un sistema d’entrades per accedir-hi, tot i que des del Servei de Cultura de l’Ajuntament s’indica que les famílies dels balladors tindran entrades assegurades.

FER UN COMENTARI