La Fundació Pinnae construirà 15 pisos tutelats per a la gent gran al carrer Sant Bernat de Vilafranca i els gestionarà a través de la Residència Inglada Via. Les obres ja han començat i es preveu que s’allarguin gairebé dos anys.

L’any passat Pinnae va adquirir l’edifici i aquesta setmana ja han començat les obres per rehabilitar íntegrament l’edifici i construir-hi quinze apartaments de 40 metres quadrats destinats a lloguer per a la gent gran. “Més que d’habitatges tutelats, ens agrada parlar de pisos amb suport, ja que, estan pensats perquè la gent gran amb autonomia física i mental pugui viure-hi en plena llibertat i gaudeixi d’uns serveis i d’un confort de primera qualitat però amb un servei continu de suport professional”, explica Martí Solé, president de la Fundació Pinnae. A més dels pisos, l’edifici incorporarà uns espais comuns per facilitar la socialització dels usuaris i combatre també la solitud.

L’emplaçament de l’edifici és estratègic, està situat en un carrer molt cèntric, a tocar del Vinseum, té un pati interior molt gran i a la vegada està molt a prop de la Residència Inglada Via. Els apartaments tutelats se sumen a altres dos equipaments per a la gent gran de la Fundació Pinnae: la Residència Inglada Via i al Centre de Dia. Pel director tècnic de la fundació, Antoni Gistau, amb aquest nou servei s’oferirà un servei integral: “Amb aquest nou projecte Pinnae ofereix un ampli ventall de serveis i assistència a la gent gran del territori. Continuem treballant per enfortir el nostre compromís social amb la gent gran i procurar-los una vida activa, social i saludable”, subratlla.

Els pisos els gestionarà la Residència Inglada Via; per la directora d’aquest centre, Marga Padullés “l’especialització de serveis és el que ens ha portat a impulsar aquest nou projecte”. Els habitatges seran per a dues persones i es calcula que el lloguer serà d’uns 1.500 euros al mes. A més d’un professional les 24 hores del dia durant tot l’any a la recepció del centre per donar resposta a qualsevol necessitat o incidència, aquest preu inclourà un paquet de serveis bàsic (infermeria, psicòleg, fisioteràpia, neteja, animadora social…) i s’oferirà també la possibilitat d’optar a altres serveis complementaris (administrar la medicació, servei de bugaderia, alimentació, etc.).

Per altra banda, quan les persones que visquin en aquests pisos deixin de ser autònomes, tindran prioritat per ingressar a la Residència Inglada Via. De moment, les persones interessades a llogar algun d’aquests quinze pisos s’han d’informar a través d’aquesta mateixa residència.

 

FER UN COMENTARI