La Generalitat construirà un nou edifici per a l’escola Montcau de Gelida

0
325

El Departament d’Educació de la Generalitat ha informat que construirà un nou edifici per a l’escola pública Montcau, que seguirà sent de dues línies per curs. Aquest nou edifici substituirà l’actual, que presenta diversos desperfectes per la inestabilitat del terreny. La informació l’ha donada en una reunió amb el professorat, l’AFA de l’escola i l’Ajuntament de Gelida, en la qual els han confirmat que malgrat tot els treballs realitzats per millorar els desperfectes i esquerdes que presenta l’escola des de 2012, amb l’objectiu de conservar l’edifici, s’ha vist impossible de preservar i se n’haurà de fer un de nou.

Hores d’ara, s’estava redactant el projecte de consolidació estructural de l’escola, i és en aquestes feines que l’empresa responsable, en col·laboració amb un geòleg de la universitat expert en aquesta àrea, han estudiat el comportament del terreny. Basant-se en anys de dades i en la situació actual, s’ha pogut comprovar que el terreny on es troba l’edifici és argilós i molt humit, fet que provoca força moviments de terra i fa que l’edifici s’ensorri verticalment i, al mateix moment, llisqui horitzontalment. Els estudis fets demostren que refonamentar-lo, tal com està construït, per millorar la seva estructura, és tècnicament impossible i inviable.

L’Escola Montcau va ser construïda el curs 1976/1977 i l’edifici ja va ser  rehabilitat l’any 1998, quan es van sanejar i reomplir tots els fonaments de l’edifici perquè presentaven greus deficiències. Actualment, compta amb una línia de P3 i P5 i dues de P4 i de 1r a 6è, amb un total de 297 alumnes.

Per al plantejament, elaboració del projecte i construcció de la nova escola es farà un procés participatiu amb docents, famílies i alumnes de l’escola, per tal de decidir quina escola es vol pel que fa a la seva estructura i la distribució dels espais, de manera que aquests responguin al projecte educatiu del centre. La primera reunió per iniciar el procés participatiu s’ha convocat aquest dimarts.

FER UN COMENTARI